Lördag

Lördag idag och vi blev väckta av en kompis till Filip som ringde och ville komma hit och leka. Det fick han så det var bara att skynda sig att få på kläder och äta frukost.
Sedan lekte de hela förmiddagen och jag gjorde plättar till dem efter önskemål (och inte så lite plättar heller...vet ni hur många plättar tre hungriga sjuåringar kan äta...:-) ).
Vi fick också städat lite här nere medan de lekte där uppe. Sedan körde jag ensam en snabb vända till Väla C. Köpte lite presenter, de andra tre i familjen fyller ju alla år inom en snar framtid... Var på Ikea och köpte lite småsaker också, bl.a. nya takplafonder till Victors rum. De som sitter där är det nåt fel på, glödlamporna går sönder hela tiden.
Ikväll hjälpte Victor mig att laga middag, biffar med klyftpotatis, bearnaisesås och grönsaker.
Nu myser de andra i soffan, tittar på National Treasure II och mumsar lite godis. Jag tittar lite på finalen i Körslaget samtidigt som jag skriver detta.

Victor gör såsen. Dagens middag.
Filip myser med pappa. Godis!! Alla har olika favoriter...

Jag vill också tända ett ljus idag för farfar Sven som skulle fyllt 77 år idag. Han var min farfar och pojkarnas gammelfarfar men de brukade kalla honom farfar Sven. Vi hoppas att han har det bra och Victor & Filip tror att han leker med Goody i himlen :-) Goody är mammas & pappas hund som dog bara några veckor innan farfar.

Ett ljus för farfar Sven född 31 jan 1932 och död 6 feb 2008.

Utflykt med fritids

Jag ska va i bilesolm och bada med fritis idag. De ska bli rolit!!! Ikvel ska vi äta tacos och sen godis.  /Filip

Lund

Idag på eftermiddagen åkte jag och pojkarna till Lund för ett besök på sjukhuset. Vi passade också på att hälsa på och fika hemma hos lillasyster C som bor ett stenkast därifrån bara. Hon bjöd oss på scones och blåbärsmuffins, tack! Vi fick träffa deras nya lilla birmakattunge Oyama. Hon var jättesöt!! Och lite busig för hon hade sovit hela dagen innan vi kom, och därför också lite svår att få med på bild. Hon är ännu sötare i verkligheten...

Filip och Victor under elefanten vid entrén till barnsjukhuset.     Detta slott är byggt helt i sockerbitar...! Finns i väntrummet på barnsjukhuset.     Oyama 4 månader.

Vargadalen

Det börjar bli en vana med helgpromenader nu...idag gick vi en runda i Vargadalen/Hallahus på Söderåsen. Den rödmålade pricken på trädet fotograferade Victor för han tyckte den såg ut som en jultomte!


Pricken på trädet ser ut som en jultomte  Filip i skogen  Victor i skogen

         
 

Lego är det bästa som finns

Victors legobygge

Livet för Victor just nu är hans legobyggen. Detta påbörjades igår kväll och idag blev det klart:

Riddarborg av lego

Annars har lördagen mest bestått av fotboll. Victor och Filip har spelat Lilla Skånecupen. När det var 10 sek kvar av sista matchen och ställningen 0-0 så lyckades Victor göra mål!!! Så han var jätteglad, han har aldrig gjort något mål när de spelat match innan. Men han har räddat många, för han brukar ofta vara målvakt. Filip lyckades passa fram till två mål så han var också nöjd.

Frihet

Att skratta är att riskera att framstå som en dåre
Att gråta är att riskera att verka sentimental
Att sträcka sig efter någon är att riskera engagemang
Att uttrycka känslor är att riskera att visa sitt sanna jag
Att visa sina tankar och drömmar för andra är att riskera att förlora dem
Att älska är att riskera att inte bli älskad tillbaka
Att leva är att riskera att dö
Att hoppas är att riskera förtvivlan
Att försöka är att riskera att misslyckas
Men risker måste tas, för den största faran i livet är att inte riskera någonting alls. En person som inte riskerar något gör ingenting, har ingenting och är ingenting. Han eller hon kanske slipper lidande och sorg, men han kan inte lära sig något, inte känna, förändra sig, växa, älska, leva. Han är så bunden av sitt behov av trygghet att han är en slav: han har förverkat sin frihet. Bara en människa som tar risker är fri.
/Matthew Manning

Fredagsmat i Truedstorp

Kassler i smördeg

1 bit kassler ( ca 4-500gr)
1 eller 2 pkt smördeg (beror på hur mycket deg du vill ha, jag använder alltid en och köper den färska i rulle)
1 ädel fraiche (finns nog Milda fraiche oxå)
1 Philadelphia ost
2-3 pressade vitlöksklyftor

Tärna kasslern fint. Blanda ost, fraiche och pressad vitlök. Blanda ner kasslern.
Klä en form med smördeg. Använder du en lägger du en sidan i botten och låter resterande deg hänga ut på utsidan så länge. Klicka i smeten och täck med resterande smördeg. Pensla med ett ägg. Låt stå i ugnen i 225 grader till smördegen fått fin färg. Servera med ris och sallad.

Receptet kommer från mammatillflera



Filip bloggar

Vi fick öpna med nyckel i steleth för att stana på fritids men vi konde indet vi fick venta till pappa kom hem. Vi ska se påspåret och äta godis.


För ett barn

För ett barn

Må du snubbla på dom stenar, jag aldrig själv fick snava på
Så att du sen kan resa dig, och stadigare gå
Du kan aldrig någonsin hindra, alla sorgens fåglars stråk
Men du kan hindra dem att bygga bo, och att flyga lågt
Så må du räcka mörkret handen, säga hej med öppen mun
Så du alltid skönjer smärtan, i varje lycklig stund
För jag älskar dej, jag älskar dej, och ännu ännu mer
Men må du inte stå i skuggan, av den kärlek jag ger dej

Jag ska vänta vid ett vatten, du ska gå vilse, barn
Håll ditt huvud högt, ta din tid,
jag ska vänta vid ett vatten

Du har givits denna vardag, för att längta härifrån
Så försök bekämpa ledan, med din silver-saxofon
Må du möta någon på stigen, som ger dej all sin lojalitet
Och som älskar dej i trohet, för någonting du inte vet

Lova mej att aldrig lita blint, på det jag sagt
Lita på dej själv, men framför allt, var på din vakt
Jag kan inte ge dej livet, du kan få vila i min famn
Du ska göra dina egna sånger, under ditt eget namn

-Peter LeMarc

Thaigryta med falukorv

Det händer inte så mycket mer än att veckan går i full fart med jobb, skola, fritids, möten och fotbolls- och brottningsträningar.  Nu närmar sig helgen i alla fall...och då blir det ännu mer fotboll för Victor & Filip ska spela fotbollscup hela lördagen.
Victor hade ju namnsdag idag förresten. Han fick en paket imorse med nya färgpennor och korsords- och pysselböcker, så ikväll löste vi korsord tillsammans. Han älskar pysselböcker så han var glad.
Men ikväll var det två arga söner som gick och la sig (ja mest en av dem om man ska vara ärlig...gissa vem?) för de fick inte se handbollen på TV idag eftersom den började så sent. Det får ju såklart alla kompisarna :-)
Bjuder er på ett recept idag, en variation på falukorv som är omtyckt hemma hos oss:

Thaigryta med falukorv  4 pers
400g falukorv
4 små gula lökar
1 röd paprika
1 grön paprika
olja
1 burk kokosmjölk
2-3 tsk röd currypasta
1-2 pressade vitlöksklyftor
rivet skal och saft av ½-1 lime
salt

Skär korven i strimlor. Skölj och strimla paprikorna. Skala löken och skär i klyftor. Bryn lök, paprika och korv i olja på hög värme i stekjärn eller wokpanna. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, vitlök, lime. Koka ca 5 min och smaka av med salt.
Om du har färska örter t.ex koriander, strö över vid servering. Servera med ris eller nudlar.

Filip och Victor bloggar

Vi har ätit pizza me bacon och skinka och det var gott, vi åt jättemycket. Vi ser på handboll sverige vinner och krosar Kuwait. Vi har vath på fritis, då har vi vath i jympasalen. Victor har spelat fotbol i jympasalen. Filip har lekt krig i jympasalen. /Victor o Filip

Filip och Victor bloggar!

Skogspromenad på Söderåsen

Trots grått och dimmigt väder gav vi oss ut på en skogspromenad vid Finstorpsdammarna på Söderåsen. Vi hade med varm choklad och bullar, gott!
PS Håll markören på en bild för att läsa bildtexten, de mindre bilderna kan man klicka på så blir de större. Lämna gärna en liten kommentar när ni varit här, klicka på "kommentarer" här nedan.

Victor och Filip i skogen.

Filip vid bäcken.  Bäcken.  Victor vid bäcken.

Victor på isen.  Filip.  Victor och Filip klättrar i Finstorpsruinen.
 
Varm choklad i skogen är gott!  Finstorpsdammen.  Victor vilar en stund på en stock.

Efter julen kommer våren

Idag har vi städat och fixat här hemma. Tagit ner julsakerna ute, ljusslingorna och tomtarna på trappan.
Har också tagit ner julgardinerna i vardagsrummet och sovrummet, och satt upp nya som jag köpte igår.
Det blev fint, lite mer vår även om det förmodligen är ett tag kvar tills våren kommer på riktigt :-) 

        

Handboll

Vi har set på handboll svarige mot cuba svarige van med 42-14. 
Nu ser vi på sjarnor på slottet.
Vi har okså lekit med soldator jag och victor.
Jag har jort min mattelexa. /Filip



Filip


Flygande bil

Vi ska äta takos ikväll sen ska vi se på lets danse. Jag har varit på skolan i dag och trefat min fröken hon heter Nina och är snell. Min andra fröken är okso snell hon heter Rebeka. Vi har okso en ny fröken hon heter Janet hon är nog okså snel tror jag. Jag har gjort läxor som jag har fått av Nina när jag var sjuk. De ska bli roligt på måndag at gå till skolan för nu är jag nestan frisk ijen. /Filip

Ja har varit i skolan och min fröken Lena har berättat åm en flygande bil på sista timen. Det tykte jag var intresant. Den kan forvandlas til flygmaskin på bara 15 sekunder. Här kan man läsa om den. /Victor


Tillbaka igen!

Nu har vi bredband igen! 
Idag var jag hemma med Filip i förmiddags medan Glenn var i skolan och skrev tenta i databaser. Sedan jobbade jag em när han var hemma.
För en stund sedan spelade vi spel och sedan läste vi lite i Harry Potter innan läggdags. Nu sover de båda två, även om Filip även idag var lite sur för att han skulle sova i sin egen säng igen....vill hellre sova hos oss som han fått göra nu när han varit sjuk. 



Filip börjar bli bättre igen, jag ska vara hemma imorgon också med honom men sen hoppas vi att han kan gå i skolan igen på måndag. Han längtar efter skolan nu, hann ju bara gå en enda dag efter jullovet innan han blev sjuk. Bilderna nedan är inte från idag utan tagna tidigare i veckan.




Inget bredband...


Vi har just nu ingen telefon, inget bredband och ingen digital-TV. Därför blir det inga uppdateringar här på ett tag, vet inte hur lång tid det kommer att ta innan de får rätt på det. Förra gången tog det tio dagar...håll tummarna för att det är lite snabbare nu. Telefon och TV kan jag leva utan, men lite beroende av internet...

Fotbollsträning

Så, nu har vi varit på efterlängtad fotbollsträning.
Ja bara Victor och jag förstås, Filip kunde ju inte vara med idag.
Filip är lite bättre nu, han sov gott inatt och de kliar inte så mycket mer.
Han har några i munnen och halsen så han tycker det är lite jobbigt att äta,
så han lever mest på coca-cola och glass!
Men ikväll åt han faktiskt middag också, så det var ju bra.
Annars har det ju inte hänt så mycket idag, jag och Filip har mest
tittat på TV och läst Harry Potter Jag har hunnit plocka
undan resten av julsakerna här nere, bara pojkarnas rum kvar nu.

Julen är slut



Nu är julen borta! I alla fall ur vårt vardagsrum...vi har slängt ut granen, rivit hela vårt pepparkaksland och packat ner alla julsaker. Får fortsätta med de andra rummen imorgon, ska ju vara hemma eftersom Filip har vattenkoppor. Han har verligen många och inatt var de inte så roliga. Han vaknade igen när jag skulle lägga mig vid 23 och kunde inte somna  igen för de kliade så han och jag tillbringade natten i soffan framför LuckyLuke-filmer.... Vid sex-tiden somnade han så då sov vi några timmar. Idag känns det bättre säger han och de ser bättre ut också, så hoppas han kan sova lite bättre i natt.
I eftermiddag tog vi en liten promenad i skogen, Filip har ju ingen feber så han hängde med han också

    

    

Födelsedagen

Ikväll har vi haft mamma & pappa, farmor och syster här på en liten födelsedagsmiddag. Bjöd på exotisk fläskfilé med ris och sallad. Vi hade det första gången på nyårsafton, jättegott!
Jag fick ju lampor imorse av Glenn och pojkarna, och ikväll fick jag två fina änglar och ett presentkort. Så imorgon tror jag vi ska få undan julsakerna så jag kan prova hur det blir med nya lamporna i fönstret. Även granen är nog dags att kasta ut nu, även om den är fin fortfarande och faktiskt knappt barrat något alls. Den har nästan stått inne en hel månad då vi tog in den på luciadagen.
Filip har väldigt mycket vattenkoppor, till skillnad från Victor som bara hade ca 35-40 st. Filip har mest på mage & rygg samt ansiktet och hårbotten. Jag började räkna och bara på ryggen har han ca 150 st. Ikväll klagade han för första gången över att det kliade, mest i hårbotten. Han tog en dusch sen kändes det bättre sa han och nu sover han. 
Han får nog vara hemma från skolan hela veckan skulle jag tro, jag ska vara hemma månd-tisd, sen är Glenn hemma onsd för då har han inga lektioner så får vi se hur vi gör sen.

Grattis mamma!

Mamma fylor år i dag. Bara får mamma fylde år åt vi bular till frokost. Vi har set på skidor på tv på moronen. Mamma har fåt två lampor hon blev glad. /Hälsar Filip

Grattis mamma!



Fredag är ostbågedag

Idag var det andra dagen i skolan men jag var hemma för jag har fått vattenkoppor.
Det var tråkigt att missa skolan, speciellt när det var falukorv till lunch.
Jag och pappa har slöat framför tv och data hela dagen, vi såg på Transformers med "GRYM" bas.
Nu ska vi snart titta på Let's dance och äta en "säck med ostbågar".

Trevlig helg önskar Filip (och pappa).



Filip skriver om dagen

Vi har varit hos mormor.
Vi har åkit pulka i backen.
Vi har spelat cluedo och mormor vann.
De har vatt en rolig dag hos mormor. 


Filip spelar fotboll
Filip har valt en bild på sig själv.


Datorkillar

Filip spelar dator   Victor spelar dator

I eftermiddag är det datorer som gäller för pojkarna....men det är ju trots allt sista dagen hemma idag. Imorgon ska de vara hos sin mormor eftersom skola & fritids har stängt (tack mormor som tar ledigt!) och på torsdag börjar skolan igen. Men de längtar efter skolan nu båda två så det blir nog bra det med.

Här kommer i alla fall ett par bilder från när Filip och jag var ute innan idag.

Filip hos hästarna  

Tropikariet

Idag har vi varit på Tropikariet i Helsingborg.
Victor fick en dagbok som han har lovat att skriva i....vi får väl se om han håller det....hihi.


       


Kallt

Frost Bild lånad här

Mer ur Filips dagbok

Här kommer lite mer ur Filips dagbok för er som vill läsa.
Filip skriver i den på kvällen när han ligger i sängen.
Det är något han kommit på helt själv, men det är jättebra för han behöver träna på att skriva.
Ja på bokstäver, meningar och att följa rader, att formulera sig och hitta på har han inga problem med :-)
Ibland får jag lov av honom att låna texten hit.

Fredag 2/1: Vi har set på spåret. Vi jick på promenad och mamma sa att vi skole jöra det varje söndag. Och vi såg på teater på tv. Vi har okså spelat cluedo och jag har hitat ett nyt rolit dataspel.
 
Lördag 3/1: Vi har jort en masa saker bland annat legit ett posel med 1000 poselbitar och fiksat ett tjuvlarm och set caspian prins av narnia på tv med pappa och vi åt kotleter

Filip

Några nyårsbilder



Filip & Victor med tomtebloss på nyårsafton.

Tre tända lyktor

Pussel

Idag lägger vi pussel, 1000-bitars som jag köpt till pojkarna i julklapp.
Får se hur lång tid det tar innan vi får det klart!
Jag har också gjort en ordentlig sortering i pojkarnas garderob. Det behövdes verkligen, nu har jag en hög som ska kastas och en med kläder som jag tänkte lägga ut på tradera, får se om jag orkar börja med det ikväll.

Mölledammarna

Idag bestämde vi oss för en promenad i skogen efter allt slappande...
Vi åkte till Mölledammarna och gick en lång runda.
Soligt och vackert var det med frost på träden och is på dammarna.



     

     

     


Ur Filips dagbok

Onsd 31/12: En raket ramla. De va leskit. Grannens raketer va gryma och många.

Torsd 1/1: Vi såg på familjen Robinson och hade en slapedag, Pappa fik spö i Risk och han fick så myke spö så han sa att så myke spö har han aldrig fåt. Jag van.

RSS 2.0