Fredagsmat i Truedstorp

Kassler i smördeg

1 bit kassler ( ca 4-500gr)
1 eller 2 pkt smördeg (beror på hur mycket deg du vill ha, jag använder alltid en och köper den färska i rulle)
1 ädel fraiche (finns nog Milda fraiche oxå)
1 Philadelphia ost
2-3 pressade vitlöksklyftor

Tärna kasslern fint. Blanda ost, fraiche och pressad vitlök. Blanda ner kasslern.
Klä en form med smördeg. Använder du en lägger du en sidan i botten och låter resterande deg hänga ut på utsidan så länge. Klicka i smeten och täck med resterande smördeg. Pensla med ett ägg. Låt stå i ugnen i 225 grader till smördegen fått fin färg. Servera med ris och sallad.

Receptet kommer från mammatillflera



Kommentarer
Postat av: Eva

Mmmm..det får nog bli söndagsmat här i Valleberga ;)

Ser verkligen mumsigt ut.

Kram

2009-01-24 @ 23:28:58
URL: http://evamum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0