Vårt andra hem



Garninerna är nu färdigsydda så här får ni lite bilder på vårt andra hem!


Rosendals morotskaka

Rosendals morotskaka

Kaka
2,5 dl solrosolja eller annan olja med neutral smak
3,5 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
(1/2 tsk nyriven muskot)
1 tsk kanel
( 1/2 - 1 dl grovt hackade valnötter )

Topping
150 g smält avsvalnat smör.
200 g Philadelphia ost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saft och skal från 1/2 citron

- Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan
äggen ett i taget.
- Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. (Jag hoppade över muskot och valnötter). Häll
smeten i en smord och bröad form c:a 23 cm i diameter.
- Grädda kakan i 200 grader i c:a 40 - 45 min.
- När kakan har svalnat vispas alla ingredienserna till toppingen till
en luftig smet ( tillsätt citronsaften när smeten har tjocknat )
- Bred smeten över kakan. Låt kakan stå kallt så att toppingen stelnar
något.



RSS 2.0