Fotoutmaning 193: Metallic (138 av 365)
Fotoutmaning 53: Eftermiddag (137 av 365)
Fotoutmaning 21: Blyg (136 av 365)
Vår midsommar
Fotoutmaning 186: Läcker (135 av 365)
Matjestårta
Silltårta gjord på matjessill:
200 g mörk kavring
75 g smör
4 gelatinblad
200g matjesfiléer
1 rödlök
250 g kesella/kvarg
3 dl gräddfil
svartpeppar
1 msk sillspad
1 msk torkad eller fryst dill
1 dl hackad gräslök
rädisor
Finhacka eller mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut i en form med löstagbara kanter. Låt stå i kylen ca 15 min. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Häll av sillen med spara lite spad. Skala löken. Finhacka sill och lök. Blanda sill, lök, kvarg, gräddfil, svartpeppar, dill och sillspad. Ta upp gelatinet och smält på svag värme. Blanda i det i smeten och rör om väl. Häll blandningen i formen och låt stå i kyl minst 3 timmar, helst över natten. Garnera med gräslök och rädisor.