Fotoutmaning 29: Böljande (40 av 365)
Fotoutmaning 166: Logga (39 av 365)
Fotoutmaning 151: Kvarglömd (38 av 365)
Fotoutmaning 13: Avtryck (37 av 365)
Fotoutmaning 118: Inreda (36 av 365)
Fotoutmaning 340: Vacker (35 av 365)
Fotoutmaning 168: Lucka (34 av 365)
Fotoutmaning 354: Välbesökt (33 av 365)
Recept på cupcakes
ca 36 st
75 gram smör
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl hett vatten
1 1/2 dl mjölk
1 stort ägg, lätt uppvispat
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl socker
Värm ugnen till 175 C. Sätt små bakformar på en plåt, typ "småbrödsformar"..
Smält smöret, tillsätt vaniljpulver, vatten, mjölk och det uppvispade ägget. Sikta ned mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker i en stor skål. Häll i alla flytande ingredienser i skålen med de torra och vispa till en slät smet. Fördela jämnt mellan muffinsformarna, men fyll dem inte mer än 2/3 fulla. Grädda 10-13 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna på galler.
Mjölkchokladfrosting
200 g cream cheese (ex. Philadephia) rumstempererad
200 g mjölkchoklad
2 msk florsocker
Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa cream cheese och florsocker krämigt, tillsätt chokladen och vispa till en slät kräm.
Spritsa eller bred på frostingen på avsvalnade cupcakes.