Idag: fotboll!


Ekeby GIF P&F01/02

Ja söndagen består mest av fotboll för vår del. Förmiddagen i Billesholm där Victors & Filips lag spelat fyra matcher. Det gick bra, de vann tre av dem, och superfint väder med sol och varmt hela tiden. Nu ska vi hinna med lite mat innan vi ska till Helsingborg och se HIF spela mot GAIS i allsvenskan. Pojkarnas önskedröm, varken jag eller de har varit på någon match på en stor fotbollsarena, så hoppas det blir kul och att HIF vinner!

(Victor som liggande målvakt och Filip som nr 7 från vänster i övre raden).


Bröllopstårta

 

Om ni nu mot förmodan skulle vilja baka en bröllopstårta i fyra våningar så kommer receptet här,
för det saknade jag när jag letade på nätet inför denna uppgift:

BRÖLLOPSTÅRTA I FYRA VÅNINGAR

Du behöver en tårtställning med fyra våningar, finns att hyra eller köpa.

Stor tårtbotten:
12 ägg
6 dl socker
6 dl mjöl
2 msk bakpulver
½ dl vatten

Vispa ägg och socker, blanda sedan i resten av ingredienderna. Häll i bakplåtsklädd långpanna och grädda i 175 gr 20-30 min. Stjälp upp kakan direkt och dra av papperet. Låt svalna.
Gör två stycken stora tårtbottnar som du sedan skär ut så de passar de två största faten i tårtställningen.

Liten tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vatten

Gör på samma sätt som den stora men häll i en rund form ca 26 cm.
Baka två sådana också och skär ut så att de passar de två minsta faten.

Fyllning:
2 kg frysta jordgubbar
1½ kg syltsocker
5 pkt citronfromage (Ekströms) + mjölk

Tina jordgubbarna och häll i en kastrull tillsammans med syltsockret. Värm tills det tjocknar och rör så du mosar jordgubbarna lite under tiden. Låt svalna. Blanda citronfromagen och ställ i kyl, det går förstås även bra att göra egen citronfromage.
Dela alla tårtbottnarna i tre delar, går enklast genom att lägga bottnen på en stor skärbräda och sedan använda en lång tandad kniv att dela med. Bred ut jordgubbsfyllning på första lagret till alla tårtorna, lägg på en botten till och sedan citronfyllning. Vispa lite av grädden (se nedan) och bred ett tunt lager runt och på tårtorna.
Så långt kan du förbereda dagen innan. Jag skruvade isär tårtställningen, gjorde och dekorerade alla tårtorna på de runda faten och transporterade dem så till festlokalen där tårtan skulle ätas och där monterade jag den.

Dekorering:
3 liter vispgrädde
2 msk vaniljsocker
4 msk socker
3 liter färska jordgubbar
200 g mörk choklad
röd och grön marsipan (jag köpte en paket färdig med tre färger)

Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Smält chokladen och låt svalna en stund. Häll sedan chokladen i en plastpåse och klipp ett litet hål i ena hörnet. Spritsa ut figurer på bakplåtspapper, till exempel namn och datum, och sedan gjorde jag en massa små hjärtan av resten av chokladen.
Dekorera tårtan med hela eller skivade jordgubbar. Spritsa grädde med tårtsprits runt. På tårta 1 (överst) hade jag ett färdigköpt brudpar, på tårta 2 brudparets namn och på tårta 3 en ros i marsipan. Sedan dekorerade jag allt med chokladhjärtan.
I översta tårtan var jag tvungen att göra ett hål i mitten för att sätta i den sista skruven i ställningen, det fyllde jag sedan igen med grädde (där satte jag brudparet så det syns inte sedan).

Kräftor och äventyrsgolf i Halmstad


Lite sent men i alla fall.... här kommer lite bilder från förra helgen som tillbringades i husvagnen på Haverdals camping i Halmstad. Trots vädret så satt vi ute och åt kräftor, och en fin golfbana fanns det som vi provade.


Bröllop idag!

Nu är det snart dags! Grattis Eva & Ilkka som gifter sig idag kl 15.
Lycka till och hoppas ni får en fantastisk dag idag och ett långt och lyckligt liv tillsammans!

Kärlek är hjärtats berömda förmåga

att vara nåt mer än en pump

kärlek är eld eller tynande låga

som beror på nåt mer än en slump.


Kärlek är kanske det vackraste ord

som språket och ordboken känner

kärlek är bristvara här på en jord

där vi människor sällan är vänner


Kärlek är måndan som motvilligt dagas

och bjuder på vardagens grå

kärlek är dammsugarslang som ska lagas

och bilen som inte vill gå.


Kärlek är arbete, städning och mat

och ungar och urvuxna kläder

kärlek är högtrycks- och lågtrycksklimat

som ger växlande, ostadigt väder


Kärlek är våren då ängarna grönskar

och björken så skönt spricker ut

kärlek är undret vi går här och önskar

ska hända oss själva till slut.


Kärlek är ungdom och gryende dag

en sång som två hjärtan kan skriva

kärlek är kraft av det sällsamma slag

som ett helt universum kan driva


Kärlek är stjärnor som himmelen tänder

när sommarn förvandlas till höst

kärlek är åldrande makarnas händer

som söker varann och ger tröst.


Kärlek är aftonens hemliga bud

och vilan, den sköna och sälla,

kärlek är dagen som gryr hos en Gud

som är kärlekens eviga källa

FågelparkenI eftermiddags var vi på en liten utflykt med A och E till Fågelparken utanför Helsingborg. Vi har aldrig varit där innan, men där var trevligt så det blir nog fler gånger. En massa olika sorters fåglar, men också lite andra djur som getter, kaniner och kängurur.Öland (2 aug)

I söndags var vi på en heldagsutflykt på Öland. Första stoppet blev vid Solliden och Borgholms slottsruin. Vi löste entré och gick in och tittade på slottsruinen men Solliden hoppade vi över. Vi körde vidare norrut och stannade i någon varuhall och tittade lite och åt glass. Vi var och tittade på raukarna vid stranden i Byrum och det var verkligen annorlunda och intressant att se, måste åka till Gotland nån gång och titta på de stora som finns där. Sedan var vi ända uppe vid norra spetsen och fyren " långe Erik". När vi kommit så långt var alla hungriga och vi åt på en thai-restaurang i Löttorp som hade mycket god mat. På vägen ner mot bron igen så stannade vi vid Gråborg och vid runstenen i Karlevi. Efter en lång dag på Öland var vi inte tillbaka på campingen förrän kl 21 och då var vi hungriga igen så då grillade vi korv.
Kalmar (31 juli-3 augusti)

Efter några dagar i Gnosjö med mamma och pappa så begav vi oss till Kalmar för att ansluta oss till Eva & Ilkka som hade hittat fina platser på Rafshagsuddens Camping. Här kastade sig pojkarna i badet direkt vi kom dit!
Pojkarna kör båt

I tisdags var vi en kort tur till Ullared, mycket folk var det! Victor och Filip fick en stor radiostyrd båt av mormor. Den var jätterolig att köra i sjön på campingen!

High Chaparral (29 juli)   

   

   

I djupaste skogen i Småland (27-31 juli)

Ja vi kom iväg på en liten tripp med husvagnen till slut i alla fall. Veckan har vi tillbringat på Välornas camping i Gnosjö. Vi har inte haft någon internet-uppkoppling men här kommer i alla fall några uppdateringar i efterhand.

 

En mysig liten camping med badplats vid sjön Hären.Vi har plockat blåbär i skogen och pojkarna spelade bingo med mormor o morfar.


RSS 2.0