Marstrand och Carlstens fästning

   

I söndags gjorde vi en utflykt till Marstrand och Carlstens fästning.
Väldigt vackert med sol och fina utsikter.
Sista biten ut till Marstrandsön får man parkera bilen och åka med en liten färja, eftersom ön är bilfri.
Ute på fästningen fanns mycket att titta på och vi tillbringade några timmar där innan vi åkte tillbaka igen. 
 


   

   


Tjörn

   

   

   

 

Nu är vi på Almöns camping på Tjörn. Här är jättefint och framför allt sol och 25 grader varmt.
Victor och Filip badar och fiskar krabbor.


En hel dags lek på High Chaparral

   

   

   

   


Söndag vid Vemmentorpssjön

   

   

   

   

     

   


Beredskapsmuséet i Djuramossa
Varje sommar brukar Victor & Filip göra varsin "önskelista" på vad de vill hitta på för sommarutflykter. Idag var det dags för Victors önskeutflykt, Beredskapsmuséet i Djuramossa. Han ville också ha med sin kompis J så jag tog med alla tre dit idag.

(Victors övriga önskemål är High Chapparal och Turning Torso, får se om vi hinner med det också i år:-) )   

   

   

   

En dröm för pojkar i den åldern, massor av vapen, kanoner, uniformer, stridsvagnar och skyddsvärn att titta på. Och de kunde såklart namnen på bedydligt fler av alla vapen än jag... De kunde en hel del om andra världskiget också redan när vi åkte dit och pratade om det i bilen, och förmodligen kan de ännu mer nu!
 


Saknad


Hej då Gotland!

Ikväll avslutade vi semestern här med att äta på strandrestaurangen. Imorgon bitti är det dags att ge sig till färjan igen och åka hemåt. Det har varit en jättemysig semester, här är väldigt fint på Gotland, och det har varit perfekta veckor att vara här för nu märks det att turisterna strömmar hit och det blir mer och mer folk överallt. Visby har 29000 invånare och på sommaren kommer ytterligare 750000 människor hit...!

Och trots att det är roligt att vara iväg på semester så är det ju också rätt skönt att komma hem igen till vårt hus och våra små kissekatter som väntar på oss. Och vi har ju mera semester kvar att se fram emot!

En sista tur i Visby

 
Galgbacken där de murade pelarna som man använde för att hänga folk i fortfarande står kvar högst uppe på en klippa i Visby, där de stått i många hundra år väl synlig för att verka avskräckande från såväl land som hav.


 
S:t Görans kyrka, ursprungligen låg det ett sjukhus bredvid, och de byggdes en bit utanför ringmuren för att hålla lepra-sjuka på avstånd för att de inte skulle sprida smitta. Senare användes de även under pest- och koleraepidemier, senast på 1850-talet.


 
Och ännu lite bilder på ringmuren, nu den södra delen.
 

     
Och ytterligare några kyrkoruiner, tror vi sett åtta stycken nu i innerstaden innanför ringmuren. Otroligt att de står kvar så många ännu. På bilderna S:t Per/S:t Hans, S:t Lars och Drottens kyrkoruiner.


 
Filip äter glass och Victor läser kartan.


   
Och lite mera shopping!

RSS 2.0