Tårtor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredriksdal

 
 
En eftermiddag med Casper på Fredriksdals friluftsmuseum blev lite fina foton :-)
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 

Halloweenfest

 
    
 
    
 
    
 
    
 
  

Allhelgonahelg

 
 
 
 
Det är något särskilt med att vandra på en kyrkogård denna ganska varma kväll i november som lyses upp av alla tända ljus och av alla fina gravplatser som vittnar om en omsorg och omtanke som sträcker sig längre än livet. Jag tycker kyrkogården är en fin och fridfull plats. Det påminner om så många saker när vi går där. Om det som allhelgonahelgen betyder för många, att tänka på de människor som stod oss nära som inte längre finns, som kanske hade det svårt men nu funnit frid
Låt också den mörka vackra höstkvällen påminna om den godhet och alla de stunder av glädje som ni delat en gång och tacksamheten över dem. Du har din egen makt att låta ljuset och glädjen segra. Livet upplevs ofta när det en dag är slut som väldigt kort. Bär med dig detta i din egen vardag och tänk på att det är det du upplever här och nu som är viktigt, ta vara på stunderna. Dela dem med de som betyder något för dig. Och framför allt, missa inte livet som passerar medan du skyndar iväg mot nästa mål.
På kyrkogården är det också lätt att fastna i tanken på alla de människoliv som passerat i gångna tider. Ägna en stunds eftertanke åt alla släktled som gått före dig, tänk så mycket arbete, möda och sorg men också kärlek och glädje som passerat. Så många människors levnadsöden, och alla har de bidragit till och påverkat livet på jorden på sitt sätt. Svindlande tankar går tillbaka och tänk så många människors levnad och vilka val de gjort i livet som påverkat att just du finns och går här nu.
Kärlek och frid i denna Allhelgonahelg till alla som levt och lever på vår jord!
(Bilderna är tagna idag i på kyrkogårdarna i Ekeby och Mörarp, men texten skrev jag till en allhelgonahelg för några år sedan.)
 
 
 
 
 

RSS 2.0