Skarhults slott

 
Utflykt till Skarhults slott idag med familjen och min syster. Vi blev guidade och fick höra historian bakom kvinnorna som bott på Skarhult, och vilken makt de och kvinnor i allmänhet haft genom århundradena. Intressant och väldigt fin miljö, även om vi inte fick ha picknick i parken utan fick hitta en avsides plats :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leverans från matsmart

 
 
Bidra till en bättre miljö och en hållbar utveckling genom att inte kasta mat. De flesta livsmedel som kastas gör det redan i butik. Du kan själv bidra genom att till exempel inte ta en annan förpackning bara för den du först tog är lite kantstött, eller genom att inte alltid leta efter längsta möjliga datummärkning. Köper du två paket mjölk kan du kanske ta ett med kortare datum och ett med lite längre.
 
På matsmart.se kan man köpa överskottsproducerad mat till lägre pris. En del har kort datum, men en del har bara producerats i för stor mängd. Vilken datummärkning varan har framgår tydligt när man beställer på nätet. Sortimentet varierar efter vad som finns. Man kan köpa upp till 20 kg mat för en frakt på 49 kr. 

Havhingsten av Glendalough

 
Vikingaskeppet Havhingsten från Roskilde gästade oplanerat Helsingborg under tisdagen. De hamnade här p.g.a. den hårda vinden, de ror båten samt seglar på vikingatidssätt med ett stort rektangulärt segel. Tyvärr fick vi inte se när de rodde ut och satte segel för det blev uppskjutet till imorgon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0