Thaigryta med falukorv

Det händer inte så mycket mer än att veckan går i full fart med jobb, skola, fritids, möten och fotbolls- och brottningsträningar.  Nu närmar sig helgen i alla fall...och då blir det ännu mer fotboll för Victor & Filip ska spela fotbollscup hela lördagen.
Victor hade ju namnsdag idag förresten. Han fick en paket imorse med nya färgpennor och korsords- och pysselböcker, så ikväll löste vi korsord tillsammans. Han älskar pysselböcker så han var glad.
Men ikväll var det två arga söner som gick och la sig (ja mest en av dem om man ska vara ärlig...gissa vem?) för de fick inte se handbollen på TV idag eftersom den började så sent. Det får ju såklart alla kompisarna :-)
Bjuder er på ett recept idag, en variation på falukorv som är omtyckt hemma hos oss:

Thaigryta med falukorv  4 pers
400g falukorv
4 små gula lökar
1 röd paprika
1 grön paprika
olja
1 burk kokosmjölk
2-3 tsk röd currypasta
1-2 pressade vitlöksklyftor
rivet skal och saft av ½-1 lime
salt

Skär korven i strimlor. Skölj och strimla paprikorna. Skala löken och skär i klyftor. Bryn lök, paprika och korv i olja på hög värme i stekjärn eller wokpanna. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, vitlök, lime. Koka ca 5 min och smaka av med salt.
Om du har färska örter t.ex koriander, strö över vid servering. Servera med ris eller nudlar.

Kommentarer
Postat av: Eva

Bra tänkt Maria! Tycker du ska publicera ALLA dina favorit recept här. Du vet ju hur ofta jag sagt; mm vad gott! jag måste få receptet på det. Och sen blir det aldrig av att man skriver upp det ;) hehe

t.e.x den supergoda "röda" salladen du bjöd på i julas..mums!

ps/Grattis på namnsdagen Victor!/ds

Kram kram

2009-01-22 @ 21:59:02
URL: http://evamum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0