Recept på morotskaka

Prova denna, jättegod!

Rosendals morotskaka

Kaka
2,5 dl solrosolja eller annan olja med neutral smak
3,5 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
(1/2 tsk nyriven muskot)
1 tsk kanel
( 1/2 - 1 dl grovt hackade valnötter )

Topping
150 g smält avsvalnat smör.
200 g Philadelphia ost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saft och skal från 1/2 citron

- Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan
äggen ett i taget.
- Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. (Jag hoppade över muskot och valnötter). Häll
smeten i en smord och bröad form c:a 23 cm i diameter.
- Grädda kakan i 200 grader i c:a 40 - 45 min.
- När kakan har svalnat vispas alla ingredienserna till toppingen till
en luftig smet ( tillsätt citronsaften när smeten har tjocknat )
- Bred smeten över kakan. Låt kakan stå kallt så att toppingen stelnar
något.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0