Tre sorters sill

Senapssill

2 pkt "5-minuters-sill" á 420g
1 dl mild senap
1 dl skånsk senap
1½ dl brun farin
2 tsk vitvinsvinäger
3/4 dl olja
1½ dl creme fraiche
1 dl färsk hackad dill
1 dl finhackad purjolök
salt
peppar

Skär sillfiléerna i mindre bitar, låt dem rinna av.
Blanda senap, farin och vinäger i en bunke. Vispa droppvis ner oljan.
Rör i creme fraiche, dill och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
Mer creme fraiche för en mildare smak, mindre om du vill ha starkare smak.
Vänd ner sillfiléerna i såsen.


Fransk löksill

2 burkar inläggningssill
2 röda lökar
4½ dl vatten
4 dl socker
½ dl ättika 24%
1 dl rödvinsvinäger
10 kryddpepparkorn
2 tunt skivade vitlöksklyftor

Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Dela i små bitar. Skiva rödlöken.
Varva sill och rödlök i en ren och torr glasburk.
Blanda ihop övriga ingredienser och låt koka upp. När lagen svalnat häll den över sillen.
Förslut burken och låt den stå svalt minst tre dagar. 


Rödbetssill

2 pkt "5-minuters-sill" á 420g
200 g hela eller skivade inlagda rödbetor
2 msk majonnäs
2 dl lätt creme fraiche
1 liten gul lök
1 tsk salt
1 krm peppar

Mixa rödbetor, majonnäs och creme fraiche i en matberedare eller med stavmixer.
Skala och finhacka löken. Blanda ner i rödbetsblandningen. Krydda med salt och peppar.
Skölj sillen, låt den rinna av och skär i små bitar. Vänd ner sillen i rödbetsblandningen.
Låt stå svalt minst ett dygn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0