Smörgåstårtor

 
 
Smörgåstårta med räkor (ca 8-10 pers)
8 st halvcirkelformade bröd, typ hönökaka/jubileumskaka
6 dl lätt creme fraiche
1 dl majonnäs
 
Fyllning 1:
6 hårdkokta ägg
3 pkt crabsticks/surimi
hackad dill
1 msk citronsaft
salt, cajennpeppar
 
Fyllning 2:
2 burkar tonfisk i vatten
1 rödlök
salt, peppar
 
Ovanpå tårtan:
1 kg räkor med skal
4 hårdkokta ägg
200g gravad lax
1 liten burk röd caviar
färsk dill
 
Gör så här:  Blanda creme fraiche och majonnäs. Hacka de hårdkokta äggen till fyllningen. Finhacka även crabsticksen. Blanda ägg, crabsticks och dill med hälften av creme fraiche-röran. Smaka av med lite salt och cajennpeppar. Låt tonfisken rinna av. Finhacka rödlöken. Blanda tonfisk och rödlök med hälften av den creme fraiche-röra du har kvar. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg ut två brödkakor så de bildar en rund tårta. Lägg på hälften av fyllning 1, sedan två nya brödkakor. Lägg på fyllning 2, sedan två nya brödkakor och resten av fyllning 1. Sedan de sista brödkakorna. Bred resterande creme fraiche-röra ovanpå. Lägg gärna ihop tårtan 1-2 dagar innan den ska serveras men dekorera den strax innan med räkor, ägg, lax, caviar och dill.
 
 
Smörgåstårta med rostbiff (ca 8-10 pers)
8 st halvcirkelformade bröd, typ hönökaka/jubileumskaka
5 dl lätt creme fraiche
3/4 dl majonnäs
 
Fyllning 1:
500 g rökt skinka
1 purjolök
1 msk hackad röd chili
salt, peppar
 
Fyllning 2:
200 g bredbar leverpastej
½ dl vispgrädde
½ dl bostongurka
 
Ovanpå tårtan:
20 tunna skivor rostbiff
½ gurka
1 liten röd paprika
1 dl remouladsås
rostad lök
 
Gör så här:  Blanda creme fraiche och majonnäs. Finstrimla skinkan och purjolöken till fyllningen. Blanda skinka, purjolök, hackad chili med ca 2/3 av creme fraiche-röran. Smaka av med lite salt och peppar. Rör ut leverpastejen med lite grädde till lagom konsistens. Blanda i bostongurkan. Lägg ut två brödkakor så de bildar en rund tårta. Lägg på hälften av fyllning 1, sedan två nya brödkakor. Lägg på fyllning 2, sedan två nya brödkakor och resten av fyllning 1. Sedan de sista brödkakorna. Bred resterande creme fraiche-röra ovanpå. Lägg gärna ihop tårtan 1-2 dagar innan den ska serveras men dekorera den strax innan med rostbiff, gurka, paprika samt klickar med remoulad. Strö på rostad lök.
 
 
Smörgåstårta med kyckling och bacon (ca 8-10 pers)
8 st halvcirkelformade bröd, typ hönökaka/jubileumskaka
5 dl lätt creme fraiche
3/4 dl majonnäs
 
Fyllning 1:
4 kycklingfiléer (ca 800 g)
2 pkt bacon
1 msk dijonsenap
8 soltorkade tomater
½ dl finhackad gräslök
salt, peppar
 
Fyllning 2:
250 g färskost med gräslök
 
Ovanpå tårtan:
20 skivor rökt kalkon
½ påse ruccola
200g cocktailtomater
½ dl fetaostärningar, gärna från marinad
½ gurka
 
Gör så här:  Stek kycklingfiléerna med grillkrydda. Det går också bra att bena ur köttet ur en färdiggrillad kyckling. Finhacka kycklingköttet när det svalnat. Stek baconet knaprigt i små bitar. Blanda kyckling, bacon, finhackade tomater, senap och gräslök med 2/3 av creme fraiche-röran. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg ut två brödkakor så de bildar en rund tårta. Lägg på hälften av fyllning 1, sedan två nya brödkakor. Bred på färskosten, sedan två nya brödkakor och resten av fyllning 1. Sedan de sista brödkakorna. Bred resterande creme fraiche-röra ovanpå. Lägg gärna ihop tårtan 1-2 dagar innan den ska serveras men dekorera den strax innan med kalkon, ruccola, tomater, fetaost och gurka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0